Evropský pohár SBX v Saalbachu

Na začátku března se přesunula evropská cirkusová SBX show do rakouského Saalbachu. V plánu byly další dva závody. A že to byla show, jak se patří, tomu napovídala startovní listina, která obsahovala jména těch největších z největších borců – např. kanadský stařík Robert Fagan, rakouský kouzelník Markus Schairer nebo idol českých dívek – norský viking Stian Sivertzen, z holek třeba čtvrtá ze svěťáku ve Veysonnaz Pauline Tilloy. Samozřejmě nemohli chybět čeští výletníci: Klára Koukalová, Katka Chourová, Kristýna Takáčová, Jakub Flejšar, Emil Novák, Petr Knapp a Dan Martínek. Všichni podporovaní fotografkou Zuzanou Panskou a trenérem Vašíkem Havlíkem. Celkem se na start postavilo 131 frajerů a 40 krasavic.

Páteční trénink proběhl ve znamení startstopů. Časté pády, především pak dívek a dam, které nedolétávaly skoky, neustále přerušovaly trénink. Přesto, že pořadatelé původní dvouhodinový trénink prodloužili cca o hodinu, stihly se jen 3-4 tréninkové jízdy. Ty ovšem končily většinou v půlce trati mávnutím kouzelného praporku signalizujícího rozhodnutí někoho z účastníků poležet si v trati.

V sobotu jsme se probrali do krásného slunečného dne s teplotou cca 20°C. Z jednokolové kvalifikace postupovalo 64 surfařů a 32 surfařek. Bohyně měli 100% úspěšnost, bohužel z prvního kola finálových rozjížděk se povedlo postoupit jen Klárce, která nakonec obsadila 10. místo. Z chlapů postoupili jen Flaška s Emilem. Flaška zakončil své působení ihned v prvním heatu, Emil se dostal do třicetdvojky. Zajímavostí je, že mezi 8 nejlepších postoupili jen týpci, co měli čtvrtou klopenici na backside.

V neděli se pořadatelé opravdu vytáhli, předvedli ukázkový chaos v přímém přenosu, a tak hodinová kvalda chlapů nakonec trvala hodinky tři. Ředitel závodu slavný Mario Fuchs neustále chodil kontrolovat dopravní situaci na druhou bouli a pouštěl závodníky pouze tehdy, když dlouho nic nejelo. Startovní interval se z původních 30 vteřin změnil ve startstop (minutka až čtvrt hoďky). Shaperská četa měla dostaveníčko v cílové zóně, a tak se obávaná čtvrtá klopenka proměnila v brutální tankodrom. Pořadatelé nakonec rozhodli, že do dalších bojů půjde 32 mužů a 16 žen. Do finálového klání postoupily pouze holky Klára s Káčou. Naše bohyně se potkaly hned v prvním heatu a bohužel i v první klopence. Z konečného 9. a 13. místa moc nadšené nebyly.

Konečné výsledky

Sobota:
1. Robert Fagan (CAN)
2. Markus Schairer (AUT)
3. Michael Haemmerle (AUT)

1. Lorelei Schmit (FRA)
2. Simona Meiler (SUI)
3. Michela Moioli (ITA)
Neděle:
1. Markus Schairer (AUT)
2. David Speiser (GER)
3. Koprivitsa Anton (RUS)

1. Charlotte Bankes (FRA)
2. Simona Meiler (SUI)
3. Sandra Daniela Gerber (SUI)

foto a text: vočko

Jedna odpověď na “Evropský pohár SBX v Saalbachu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *