Snowboardcross kemp Dolní Morava 2011

V minulém týdnu proběhl další ze série SBX kempů Sport Clubu Fun, tentokrát na Dolní Moravě! Pohodové počásko a hlavně pohodová atmosféra provázeli kempery po celou dobu SBX weeku. A ubytování v de luxe chalupě u Kubičíků bylo více než ok!

Celkem dorazilo 12 riderů, kteří chtěli vybrousit své SBX umění. Někteří už staří známí z minulých kempů, někteří noví a nepoznamenaní.

Už od pondělního rána se brousila krosová trať, která na DéeMku byla připravená už od víkendu z univerzitního mistrovství, nezáludná a na začátek naprosto ideální.

První den Flaška prověřil na sjezdovce styl jízdy jednotlivých riderů, v postavené tréninkové slalomové trati. Vše se samozřejmě zaznamenávalo do análu.

Po zhodnocení kvalit crossových kadetů byli ti připuštěni do krosovky.

První lekce probíhala v oblasti starťáku. Na začátku byl startovní u-tang (tedy spíše pidi tanga) a boule, které se naučit správně zdupávat není vůbec jednoduché, ač to tak může vypadat. Kempeři ví.

Během týdne ale na osádku čekala ještě spousta dalšího, co se naučit, nebo v případě těch zkušenějších vylepšit. Proti samotě a stísněného pocitu odloučení od maminek od začátku týdne bojovali na kempu Flaška a Evka Samková, jako ty hlavní autority přes style. Lenka jako kamera a foto všeho, co se hýbe (nebo už se vůbec nehýbe a chrápe to.

V průběhu týdne přijely na DM ty největší hvězdy české SBX scény – Majkl Novotný, Klára Koukalová, David Bakeš atd., atd. Se všemi měli kempeři možnost potrénit a zlepšit se. Každý večer po ježdění následoval videocoaching a fotocoaching, kde se probíraly jednotlivé jízdy a Flaška se snažil vysvětlit a rozebrat vše, co se na svahu dělo, tak aby další den mohly být chyby odstraněny.

Ve středu se zastavil Honza Weisshautel ze SWIXu a proběhla praktická ukázka, jak se postarat o prkno, tipy a triky ohledně mazání, a taky rozdání pár dárečků v podobě vosků. Kempeři měli taky jedinečnou šanci výhodně pokoupit vosky, kartáče a další věci, bez kterých se SBX rider v dnešní době už prostě neobejde. Honza na chalupě nechal i slušnou zásobu vosků, takže všichni mohli v průběhu kempu mazat zadarmo.

Pokud by měl někdo pocit že tyhle kempy jsou jenom pro skupinku vyvolených, pak je na omylu. Kempů se zúčastňuje docela slušná „směska“, ze které tvarujeme těsto té nejlepší kvality :-)
Na letošní kemp domazalo 6 holek a 6 kluků, z čehož 1 je, jak sám říká, zvukotěsnej – Tomáš Pazdera. Kluk, který je neslyšící, super jezdí a je pro každou prdel (myšleno legraci). Pak taky Marek Foryš, náš český Polák, nebo polský Čech? No, to je vlastně jedno. Markovi se trénování a kempy s námi tak zalíbily, že se rozhodl přestoupit do našeho klubu a dokonce pod českou federaci.

Na závěr kempu jsme si dali dva víkendové SBX závody, trať se přestavovala už ve čtvrtek, tudíž bylo možné na ní ještě v pátek trénovat, zvětšily se skoky a big mama a big tata (poslední 2 kickery) už začaly vypadat docela dospěle. Zkušenější kempeři nad 15 let s FIS kódem si dali klasické fisácké závody a ostatní pomastili open kategorii.

Systém závodů umožnil, aby všichni mohli vyzkoušet finálové jízdy, a tak se taky stalo. V sobotu se z FIS závodu vyhlašovali noví mistři a mistryně republiky pro rok 2011 a na juniorských pozicích se opět velice dobře umístili i kempeři – vítězství Dan Martinek, 2. místo Štěpán Kubičík…

Co říci závěrem? Teď to skončilo a už se těšíme na další! Kdy? V létě na Schnallu… 3 týdny v kuse. Někdo jen na týden, někdo na celou dobu. Letní pohoda v údolí a skvěle upravený snowpark nahoře na ledovci, co víc si přát.

Více info koncem dubna na: www.sportclubfun.com

Veškeré foto a video z celého týdne bude k nalezení tamtéž, kempeři dostávají speciální edici DVD a CD v originálním obalu a dárek.

Text by: Lenka, Photo by: Lenka FUN PHOTO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *