X Games se blíží. A bude novinka – seskok ze startovací rampy.

Již tento pátek se rozjede jeden z nejsledovanějších boardercrossových závodů sezóny. Řeč není o ničem menším než každoročních X Games v Aspenu, středobodu světa extrémních sportů.

Trať by měla být hodně podobná té z minulého roku, dlouhá 4060 stop a plná skoků, rollerů a gapů. Novinkou je, že start bude nad zemí, takže jezdce bude nejprve čekat seskok na sníh (14 stop). Z překážek stojí za zmínku 13 stop vysoké klopenky vyřezané pipe dragonem, který se v Aspenu stará i o SuperPipe. Cílový skok bude mít tři odrazy ve vzdálenosti 50, 65 a 80 stop od začátku dopadu.

V každé rozjížďce bude tradičně 6 borců, což ještě více přidává na atraktivitě tohoto sportu a co pochopili i organizátoři FIS světového poháru SBX.

Letos v závodě bohužel neuvidíme nikoho z českých crossařů. Michal Novotný se stal před několika dny otcem a Eva Samková, velká naděje na X „bednu“, si bohužel hned na začátku sezóny utrhla vazy při prvním závodu světového poháru v Telluride.

I tak to ale bude velká podívaná, tak žhavte stránky ESPN – X Games 2012

Jedna odpověď na “X Games se blíží. A bude novinka – seskok ze startovací rampy.”

  1. Aj aj aj…bylo by to přesně na Evčin novej start, který jsme společně s Flaškou vymysleli na posledním MSJ..a navíc jsme speciálně pro X-Games vytvořili nové prkna s větším rádiusem než má kdokoli ve startovním poli…Kruciš, kruciš, kruciš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *