Guttakrůt Trip

Zatímco se pánské osazenstvo Czech SBX teamu vydalo hájit české barvičky za oceán na OH, dámičky se vydaly na začátku února bojovat o medaile do norského Kongsbergu na závody Evropského poháru. K původní posádce Evička Krůtička Samková, Martina Krejčová se postupně přidal i Hula Masér a Klára Koukalová. Takže nakonec celkem slušná letecká výprava.

Pro Effku to byla letecká premiéra a tak si musela zakusit všemožné cestovní zážitky a dát o sobě vědět na každém letišti. To se nám podařilo vcelku bravurně a celou naší slavnou rodinku – Samkova, Krejkova, Huleja – hlásili za našeho zběsilého úprku do letadel. Let jsme stihli, vlakem se přesunuli do Kongsbergu (střediska, kde se na závody připravuje i norská snowboardcrossová hvězda Stian Sivertzen) a noc strávili v budově informací na nádraží. Nejluxusnějším ložem našeho bezhvězdičkového hotelu byl zbytkem záviděný Macíkův Burton boardbag na kolečkách, takže zakupte, opravdu se hodí pro všechny možné příležitosti.

Čtvrtek byl prvním oficiálním dnem příjezdu všech týmu a tak „hlava rodiny“ (překvapivě Macík) zavelela, že i přes probdělou noc se jde jezdit. Po příjezdu do resortu nám bylo všem jasné, proč se v Norsku rodí tak úžasní Haakonsenové nadále. Luxusně upravené skoky několika úrovní, sjezdovky Turisten, Eksperten příjemně zrolbované a připravené jen pro nás a o kvalitě trati ani nemluvě. Jeden z nejlepších dní na snowboardu v této sezoně.

V pátek se naše rodinka rozrostla i o Klárku, která v Praze zamáčkla slzu nad faktem, že zůstala první pod čarou v pořadí kvalifikovaných žen na OH ve Vancouveru. Při inspekci jsme se pokochali nejlepší tratí, která kdy na Evropském poháru byla, délkou i kvalitou se mohla pomalu rovnat některým svěťákovým. Po startu následovaly čtyři velké boule, levá klopenka, dva skoky, levá klopenka, boule, skok, pravá klopenka, skok, čtyři boule, skok, boule, skok, levá klopenka, pravá klopenka, corner, skok, dvojboule a cíl.

Při tréninku se polovina osazenstva rozhodla nestartovat v závodě, díky jejich staronovým zraněním kolene a věnovat se tak naplno podpoře Klárky a Effky.

V sobotu po hodinovém společném tréninku se pomalu začalo bojovat o čas a o postupová místa. Holky bojovaly velmi dobře a vybojovaly první a druhé místo v kvalifikaci. Eff tak zajela nejrychlejší dámský čas 1:24:55, Klárka hned za ní a další závodnici nadělily sekundu. Pěkně vy!!! V rozjížďkách si holky vybraly všechny pády, nutnou a hlavně zaslouženou dávku štěstí a obě se prokousaly do finále. Klárka do velkého, Effka, protože je ještě malá, tak zatím do malého. V tuhle chvíli se obě jaly všem dokázat své kvality a bez jediného zaváhání si obě dojely pro první místa v jejich rozjížďkách. Po prvním dni EC tedy Klárka 1. a Eva 5. místo pro CZECH SBX TEAM.

V neděli nejen, že bylo v plánu předvést minimálně podobný výsledek, ale také rychle po závodech vše zabalit a dostat se včas na letiště, což se díky sobotním prodlevám v kvalifikaci zdálo jako totálně nemožné. Naštěstí pořadatelé závodníky ochudili o jednu kvalifikaci, ve které se Evě podařilo opět všem vytřít zrak nejrychlejším časem 1:24:29 a také zajet sebe samotnou z předešlého dne. Klára lehce zpocená postupovala z 15. místa díky pádu v kvalifikaci, ale i přesto se opět probojovala do velkého finále, kde se tentokrát setkala i s dospívající krůtičkou. České holky za oba dva dny braly všem dech a ostatní trenéři nad jejich výkony jen kroutili hlavami. Otázkou bylo, která z nich se do cíle dořítí jako první. No, nebudu vás napínat, stačí, že já jsem byla napnutá dost. Klárka si podruhé dojela do cíle pro kovového skokana a zlatou a pár centimetrů za ní se přiřítila i ta naše malá krůtka Samková. Neuvěřitelný výsledek a holkám velké gratulace!

Poté následoval rychlý transport směr Praha, cesta vlakem nádherným zasněženým Norskem, na letišti samozřejmě zběsilý úprk a celým letištěm znící – Samkova, Krejkova, Huleja. Po nasednutí do letadla nás společnost Wizzair přivítala na palubě letadla směřujícího do Madridu, ale teď už jsme samozřejmě v Praze a celou misi hodnotíme po všech stránkách pozitivně. Krůtám zdar!

8 odpovědí na “Guttakrůt Trip”

  1. Proč bez těch chlapů vypadáte tak šťastně , pěknej report , super fotky , Klára se směje – vy ste se museli mít ale dobře zatímco ty horší z nás strádali na olympošce. Krůta zadní koleno směřuje VEN !!! Tohle musíme vychytat !!!

  2. dobře macíku…vzstihla si to všechno přesně…dzť to koleno mám ven staříku..šetři se :D

  3. No…shodly sme se, že je nám bez vás prostě dobře ;) a tak samosebou to i čiší z těch fotek. Prostě GIRL POWER!!!Díky týme!

  4. Hula byl označen za ženu poté, co strávil v koupelně nejvíce času…Jinak musím přiznat, že nám tam bylo v tom dívčím kolektivu krásně, moc pěknej reportík Martino :)

  5. souhlasim :) Hula se co se týče času potřebnym na tunění řadí na první místo :D … tudíž ano…svym způsobem jsi žena ;)ale skvěle jsi nás doplňoval. Děkuju děkuju holky :) těšim se zas na vás

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *