Baki i Emil out v osmifinále SP v Bad Gasteinu, Hajnoš čtvrtý v závodě EP

Včera se jelo finále svěťáku v Bad Gasteinu, které poprvé ochutnal i nejmladší zabiják z reprezentace Emil Novák, který do finálových jízd postoupil ze 30. místa. Svoji premiérovou jízdu si střihnul proti ostřílenému Rakušanovi Marcusu Schairerovi, Ludovicu Guillot-Diatovi (FRA) a Roku Rogeljovi (SLO). Bohužel se mu nepodařilo z této rozjížďky postoupit a zůstalo mu tak umístění z kvalifikace – 30. místo. O něco lépe se dařilo Davidu Bakešovi, který nastupoval do závodu z 20. místa v kvalifikaci. David se ve své rozjížďce držel na pinďouří vzdálenost za postupvou dvojicí a po perfektní nájezdu na finálový skok se zdálo, že by mohl předjet i druhého závodníka. Obtížný dopad ale nezvládl a z Gasteinu si odváží 22. místo. Pavel Heiník ani Klára Koukalová nepostoupili z kvaldy.

Závod vyhrál Nate Holland (USA) před Pierrem Vaultierem (FRA) a Mario Fuchsem (AUT). Mezi ženami brala zlato perfektně jezdící Lindsey Jacobellis (USA).

Video ze závodu můžete vychutnat na tomto linku: Bad Gastein – snowboardcross video

Dnes se ve stejné trati jel Evropský pohár a ve finále se objevil Pavel Heiník, který si 4. místem spravil chuť z „nepovedené“ kvalifikace SP. David Bakeš skončil 9., Jakub Flejšar 32., Vašík Havlík 36. Emil si dneska v trati dal na palici, bezvědomí a houkačka – ale už píše bez hrubek na facebook, tak to asi DéEm mistr ustojí bez následků. Mezi holkama výborně zajela mladá puška Eva Samková – skončila 9. a jestli mě nešálí zrak, tak byla 2. v kvalifikaci!

foto: FIS (Oliver Kraus)

Jedna odpověď na “Baki i Emil out v osmifinále SP v Bad Gasteinu, Hajnoš čtvrtý v závodě EP”

  1. Zavody v BG jsou docela smolné koukám. Příště. A koukal jsem, že malé a velké finále jeli především pánové v postavení regular- zajímavé, že. :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *