Zápisníček Mgr. Jelena – Finále SP (Kanada)

Česká výprava má za sebou přesun do Quebecku, dva tréninkové dny na sjezdovkách a dva tréninky ve velmi náročné, přemrzlé i když nepříliš dlouhé trati. Pořadatelé si na závěr celé série SP připravili lahůdku od startu až do cíle.

Bezprostředně po startu vysoustružili ve sněhu soustavu schodů a ramp, za které by se nemusili stydět ani stavitelé pyramid v Gíze.

Obzvláště děvčata mají s touto částí i po dnešním tréninku stále problémy. O co ubylo v trati zatáček, o to je v ní více technických skoků a cornerů. Zpočátku tak byla řada jezdců rozpačitá, ale v dnešním tréninku již ubylo strachu a s ním i ostychu, nutícího k brzdění. Trať je technicky náročná, ale velmi dobře připravená. Během tréninků tak nedošlo k žádnému závažnějšímu zranění.

Pohodu v teamu tak narušují pouze Michalova (a trenérova) bolavá záda, a včera propuknuvší chřipka. Po ránu jsme zvažovali Michalovu neúčast na dnešním tréninku. Nakonec se jej zúčastnil, bylo nám jasné, že každá neabsolvovaná jízda v této trati by byla obrovským handicapem.

Bez vlastního lékaře a fyzioterapeuta (vypomáhá nám odbornice z anglického teamu) děláme vše, co je v našich silách, aby do zítřejšího závodu nastoupil. Z dnešních -11st. Celsia se má zítřejší počasí opět rapidně pozměnit na +4C. K tomu se ještě v noci přidají srážky o kterých nevíme, jestli budou sněhové či dešťové. Obě možnosti samozřejmě významně ovlivňují výběr vhodných vosků. My musíme namazat již dnes, vědmo raď, Bůh pomož.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *