Žvýkačkový Kramolín

Cestou na Kramolín ukazoval teploměr –20 stupňů a rádiem se nesla reklama, na závody Winterfresh Free Snow Série „v populárním snowboardcrossu“ se skvělými cenami.

Dobrá reklama a krásné slunečné počasí přilákaly celkem 69 závodníků čtyřech kategorií. Nejpočetnější byla překvapivě dětská karegorie do 13 let – přijelo 23 nadějí budoucnosti, mužů a juniorů bylo shodně 17, ženy sloučené s juniorkami krášlily trať v počtu 12.

táboři butter mlaďasové

Trať byla pěkně upravená a ne příliš náročná. Nejtěžší překážku trati představoval butter, ze kterého byl seskok do propasti a následná zatáčka vpravo – kdo skočil moc nízko, hodně ztratil. Děti mohly butter objíždět. Sítem kvalifikace prošlo 8 žen a 16 závodníků ze zbylých kategorií. Závodu dětí dominoval Michal Diviš z nejpočetnějšího týmu Snowriders (celkem za ně jelo 14 závodníků), který potvrdil vítězství v kvalifikaci vítězstvím v závodě. Dále je třeba vyzdvihnout vítězku malého finále, Pavlínu Dvořákovou, která za sebou nechala 16 kluků. Mistrem mezi dětmi byl i 6-ti letý Pepa Tábor, který se kvalifikoval jako 16. a nebojácně skákal přes butter! Klobouk dolů!

butter butter butter

Mezi ženami vyhrála Karolína Dvořáková, mezi juniory Arnošt Adam, přestože si ve finále vybíral startovní pozici jako 4. Ve finále mužů proti sobě stanuli 1., 2., 3. a 7. z kvalifikace. Martin Huleja v něm skvělým manévrem předjel vítěze kvalifikace, Tomáše Drbohlava, a radoval se z vítězství.

butter butter butter

Celé závody provázela přátelská atmosféra a vřelé povzbuzování speakera. Winterfresh Free Snow Série se ukázala být skvělým začátkem a motivací pro mnohé děti. Organizátoři postupně vyhlásili a odměnili věcnými cenami snad všechny děti, dále 8 nejlepších z ostatních kategorií, první čtyři muži si navíc odnesli price money 4, 3, 2 a 1 tisíc.

mls dav tábor

Nezůstalo jen u odměňování závodníků, speaker rozhazoval do davu nadšených dětí i přihlížejících dospělých žvýkačky Winterfresh a samolepky.

3 3 3

Výsledky: Děti: 1. Michal Diviš (Snowriders), 2. Dominik Veselka (Temple, Light, Rip Curl), 3. Martin Přikryl (máma)

Junioři: 1. Arnošt Adam, 2. Dominik Kolařík, 3. Marek Kolman (Snowriders)

Ženy: 1. Karolína Dvořáková, 2. Monika Fojtlová, 3. Klára Drenčeniová (Snowriders)

3

Muži: 1. Martin Huleja (Rossignol), 2. Tomáš Drbohlav (Palmer), 3. Petr Šmat (Industrie shop)

Díky celkovému pojetí organizátorů, vyzněla celá akce jako velká propagace snowboardingu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *