DirtThingz test v lomu

DirtThingz Využili jsme jednoho z posledních hezkých víkendů, naložili na tajném místě jediný existující exemplář supersekačky DirtThingz a vyrazili testovat do luxusního lomu u Berouna.

Svolat našláplou partu nebylo těžké. Kdo by se také nechtěl vymlasknout v rychlosti s tímto zařízením na nohou.

Po příjezdu k lomu jsem se jako zkušený testovací jezdec ujal instruktážní první jízdy, odprdlal na konec rovinky, kde se otočil, zamáčknul plyn, přinutil čtyřkolku zahrabat a po dvacetimetrovém zrychlování k rychlostním možnostem povozu se dostal do rotace a lehnul tvrdě na záda a rozpáral si vyvoněnou Dainese rukavici na milované enduro – jednu z rukavic, které jsem si kvůli jejich ceně málem ani nekoupil.

Tímto incidentem si „Věc“ vydobila respekt před nováčky. První fáze seznamování probíhala na polňačce před lomem a vyvolení Kuba Flejšar s Majklem Novotným se s dirtboardem docela rychle sžili, proběhlo jen pár nevinných pádů v nulové rychlosti.

DirtThingz test

S doplněním nádrže stroje nastal čas vyrazit nakládat do lomu. Cesta ubíhala hladce hlavně Kubovi, který dostal za úkol odvézt dirtboard na místo testování. Stezku do lomu se mu ale podařilo přejet a namířil Věc někam do polí, kde závěrem zabloudil a my jsme jen zdálky ze všech stran slyšeli řev motoru. Kuba se vrátil asi za 20 minut.

Fotogalerie z testu

V lomu byl pěknej podklad, dalo se mastit i ve smyku, čehož asi nejvíc využíval Novotňák a sem tam smyk hezky protáhl. Já se chtěl stát především králem top speedu a snažil se jet takovou táhlou rovinku napříč lomem – což se mi samozřejmě vymstilo. V rychlosti je totiž Věc poměrně nestabilní a člověk se na ní v rychlosti přes 40km/h snadno rozhoupe do stran. Na hranici maximálky jsem se rozkmital jako Harapes, zasmykoval a hodil luxusní záda. Také jsem přišel o druhou sadu rukavic, tentokrát na snowboard.

dirt board test

Do lomu dorazil i Tomáš Drbohlav, se kterým jsme již dříve testovali, a hned pomastil v solidním stylu. Hlavně s sebou dotáhl lopatu a po malém omrknutí terénu začal vršit hranu na skákání, takže bylo jasný, že ten, kdo se na ní nepokusí najet a odpoutat třicetikilový dirtboard od země, bude dostávat strašnou čočku. Jako první si dal hranu Novotňák a pak už to jelo. Radost z miniskoků se střídala s radostí z rozchozených držkopádů. Expertem číslo jedna se na skoku stal Kuba, který vůbec nedokázal na skok najet srovnanej a bavil tím celé okolí.

Po třech hodinách naštěstí ukončil testování Věci defekt zadní pneu. Dle ohlasů bude testování na jaře bohužel pokračovat.

Videa:

4 odpovědi na “DirtThingz test v lomu”

  1. čus! nedá se to bohužel sehnat vůbec nikde. dělali to na zélandu s brutálně vysokými náklady (cca 200tis. Kč). po určité době celý projekt zastavili a prodali. nynější vlastník je čech, ale též se mu nedaří zajistit výrobu tak, aby byl dirt board za rozumnou cenu a dostatečně kvalitní. je tu jen jeden prototyp..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *